Срђан Мркаја “КАКВУ ЗАЈЕДНИЦУ ИМА СВИЈЕТЛОСТ СА ТАМОМ” ?!

Хришћанину не може а да му не буде одвратна свака идолатрија клањања творевини.  Не , пошто искрено вјерује у Творца…њему никакве замјене за ту вјеру не само да нијесу потребне него их се управо ужасава.  Како онда долази до тога да се људи који себе називају или чак доживљавају , хришћанима ( наравно , православне јер други и не постоје ) баве некаквим магијским дисциплинама попут рецимо астрологије и какав је смисао тога ?! Баш никакав , они игноришу ( или свјесно себе замајавају погреним тумачењима ) јасан и децидан став Свете Цркве ( Божанствене каноне који сасмим прецизно пријете , одређују , наређују и кажњавају сваку идолатрију у том смислу ).  Њих не занимају свети оци ни њихова духовна искуства , поуке , родитељски вапаји и молбе…не , апсолутно им је и једино важно да задовоље своју егоманијакалну потребу вјенчавши се тако са демоном сујете који их држи у робству. Ти људи не схватају а и није их много брига да тиме што чине напросто пљују самом Христу у лице.
Гдје је корјен проблема ?! Безбожје свакако а шта би друго могло бити ?! Чак је довољан и страх Божји ( дакле никаква посебна вјера ) да те спријечи да општиш с демонима на тако кобан начин по самог себе…али они немају ни то.  Бога се не боје , Свету Цркву игноришу , Божаствене каноне одбацују и увијек и за све проналазе оправдања погрешно тумачећи Православну вјеру.  Доста често они уопште не негирају вјеру и све признају теоретски а кад дођемо до дјела онда кажу оно чувено :“Али…може то и овако…“ или :“Није то баш тако…“ Свака јерес стоји на два стуба , једна је СИНКРЕТИЗАМ а други РЕЛАТИВИЗАМ.
Често се позивају на причу о три мудраца с истока који су били „звијездочатци“ тј.  астролози ( или су били између осталог и то ) и како су се та три мудраца поклонила Христу и ето како је то доказ да астрологија нема ништа против вјере и Бога…Да видимо колико је то валидан аргумент.  Да , тачно је да су тројица мудраца били и астролози ( између осталог ) и да су се поклонила Господу и даривала га као што је записано у Новом Завјету али управо то је најбољи аргумент против те идолатрије.  Нормално је да су људи којима није била откривена истина ( а који нијесу знали за закон Мојсијев тј.  нијесу били у Старом Завјету са Богом ) , тежили да је спознају на разне начине и кроз разне методе…међутим послије ОТКРОВЕЊА ИСТИНЕ коју је донио сам БОГ СИН , ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС о каквог је значаја клањање творевини или каквог смисла има служити слугама а не служити Господару тих слуга ? Палити свијећу у мраку има смисла али каквог смисла има палити свијећу у по бијела дана ?!

Дакле , прича о тројици мудраца са истока нас учи и буквално нам доказује ( што се види у симболичном чину поклоњења и даривања Господу ) да треба да одбацимо стара лутања јер ево Син самога Бога живога јесте рођен и објављује тј. открива истину.  Старо се клања новом и лаж и полуистина се укањају пред истином и свједоче је. Питам ја онда све те гуруе , духовне тренере , менторе , учитеље , предсказатеље…зашто се дакле и ви не клањате пред Господом и пред учењем Свете Цркве његове и због чега му пркосите ?! Зашто себе зовете хришћанима а чините дјела од којих и демони дрхте од страха пред Богом ?! Да ли знате да ви сваки пут кад општите са демонима тј.

С.М. „Свети рат“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top