Срђан Мркаја “НАРОД А НЕ НАЦИЈА , РОДОЉУБЉЕ А НЕ НАЦИОНАЛИЗАМ”

Чим се лукава јудео-масонска секта осјетила довољно моћном кренула је у разбијање народа. Многи данас , посебно они који себе доживљавају као „патриоте“ и „националисте“ ни не знају разлику између појмова ( и значења ) НАРОД и НАЦИЈА.
Народ је древни појам који постоји већ хиљадама година. Нација обиљежава људе који су међусобно највише повезани заједничким државним, политичким и економским интересима при чему секундарно могу бити уколико су припадници истог народа сродни и по језику, крви ( раси ) , духовној и вјерској традицији, моралу, обичајима и култури.  Нација може бити састваљена чак и од више раса ( Американци , Совјети…) а народ је увијек исте расе ( исте крви ).
Нација је релативно нов појам који се појавио упоредо са тзв.  буржоаским револуцијама ( најбољи примјер је анти-француска револуција ) измишљен од стране фарисејских банкара тј.  јудео-масонске секте.  Како би лакше контролисали и умањили снагу народа ( нарочито оних већих и значајнијих ) они су једноставно измислили вјештачки народ тј. нацију и тако уситнили неки народ на више мањих нација и тзв држава тј.  окупационих зона по ћивутској доктрини „подјели ( уситни ) па владај“.  Нација може да буде створена фузијом више народа или од једног народа , рецимо Југословенска нација је створена искључиво од једног народа , Срба а Британска од више народа ( Енглеза , Шкота ,.елшана и Ираца ).
Народ није везан искључиво за државу и њену територију ( јер држава исходи из народа а не народ из државе ) а нација јесте. Припадници неког народа могу да живе у много држава, а припадници исте нације живе само у једној.  Мада изгледа једноставно, у пракси је понекад тешко разлучити ова два појма.  Да бих ствари појаснио, навешћу неке примјере: Њемци су народ који као суверен (конститутиван) живи у више држава – у Немачкој, Аустрији и Швајцарској (у кантонима са већинским становништвом њемачког говорног подручја). То значи да су Њемци као народ сачињени од три нације (Њемаца, Аустријанца и Швајцараца), које живе у три државе (Њемачкој, Аустрији и Швајцарској). Насупрот њима , Швајцарци су на пример нација састављена од три конститутивна народа : Њемаца, Француза и Италијана. Швајцарци дакле нијесу народ баш као и Британци , Американци, Совјети , Југословени…

Јудео-масонска секта није штедила ни своје највеће савезнике Енглезе па је и њима подметнула „кукавичје јаје“ ( Британство ) па их је синкретизовала са другим народима. Британци су нација састављена од више народа: Енглеза, Шкота, Ираца,.елшана. .елики народ Руски , разбили су тако што су их синкретизовали са мањим народима ( па чак и другим расама ) у једну велику Совјетску нацију а слично су урадили са Србима , створивши Југословенског монструма ( Југословенску нацију ). Све у свему НАРОД је нешто природно а НАЦИЈА је вјештачки појам , створена са тачно одређеним циљем.

С.М. „Култ“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top