ЈАВНО САОПШТЕЊЕ

 

 

   Предсједник СНП“Збора“ Кап. Срђан Мркаја

У својству предсједника СНП“Збора“ а након консултација у оквиру покрета,обавјештавам јавност о јасно израженој слободној вољи свих припадника и кандидата нашег покрета.

Ми припадници и кандидати Србског Народног Покрета Збор позивајући се на слободну вољу коју нам је рођењем дао Господ Бог, позивајући се на Свето Писмо и Свето Предање као и на цјелокупно учење светих отаца цркве (посебно у дијелу који се односи на слободну вољу човјека)…

Такође позивајући се и на Став 1. Члан 68. Устава РС који каже да „Свако има право на заштиту свог физичког и психичког здравља.“ као и на Члан 25 Устава РС који каже „Физички и психички интегритет је неповредив.Нико не може бити изложен мучењу,нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању,нити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободног пристанка.“

Такође позивајући се на приговор савјести као и на друге акте који дефинишу питања људских права… и на крају позивајући се на здрав разум при расуђивању свједочимо пред Богом и свијетом да ћемо вакцину примити искључиво СОПСТВЕНОМ СЛОБОДНОМ ВОЉОМ.

Овом приликом и у духу горе поменутог саопштења позивамо наш народ да се никад не одрекне слободе за коју су проливени хектолитри крви наших праотаца и да никад не дозволи да буде поробљен од било кога.

Такође честитамо предстојеће крсне славе свим свечарима и позивамо их да се радују са својим гостима.

Не бојте се и не дозволите да вас уплаше… подигните своје главе и будите благословени… вјером прогоните лукаве врагове и свјетлошћу истине обарајте легије ништавила… Бог је са нама у све дане страдања и ускоро долази као судија свијету.

 

КРСТ И МАЧ

С.М. „Свети рат“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top