Срђан Мркаја “ТЕМПЛАРИ , МАСОНИ И ЊИХОВИ ТАЈНИ ГОСПОДАРИ”

 

 

Користећи масонске изворе ( V.I.T.R.I.O.L. скраћеница алхемијских израза на латинском језику ) , лозинке ( Истражи унутар Земље “ Наћи ћете скривени камен. Позив за истраживање дубина људске душе у тишини и медитацији” ) и ријечнике…кроз тајне обреде и ритуале као што је онај кад кандидат “прими свјетлост” , браћа спуштају своје мачеве на њега да прими позитивну енергију а у неким обредима , кандидат прима мач симболично да заштити себе и како би осветио посљедњег великог мајстора витезова Темплара Жака де Мола ( Jacques de Molay ). Ово јасно указује на дубоку везу између масонерије и темплара. Најзанимљивије је поријекло и настајање прве масонске ложе а што такође указује на могућност да масонерија представља наставак темплара. Прва ложа на свијету је ложа “Kilwinning” ( ложа 0 или мајка ложа Шкотске ). Њено поријекло датира из 1140 и они који су изградили “Kilwinning Abbey” организовали су се да би одбранили Шкотску.
Lodge Mother Kilwinning
Шкотска је чини се епицентар многих догађаја који имају везе са масонством и темпларством. Да би се разумјело како и на који начин , морамо се вратити у вријеме првог крсташког рата када су се два племића борила раме уз раме против Турака. Један од њих Хуго де Пајенс ( Hugo de Payens ) је био оснивач темплара. Други Хенри Синклер ( Henry Sinclair ) Шкотски витез Норманског поријекла је био оснивач династије која је била од виталног значаја током наредних вијекова за рођење масонерије.
Henry Sinclair
Темпларски ред је основан у Јерусалиму као монашки и војни ред. Основао га је Хуго де Пајенс ( Hugo de Payens ) и његових седам “благословених” витезова који су након добијања папиног “благослова” вршили ископавања на рушевинама Соломоновог храма. Предпоставља се да су ту пронашли огромно сакривено благо али нијесу пронашли само благо него и неке апокрифе ( књиге које је света црква одбацила као јеретичке ) из раног хришћанског времена. Ти апокрифи су садржавали разне хуле ( као она да је Господ док је био на земљи имао потомке…) и чини се да су се темплари служили тиме па су чак и уцјењивали Ватикан који им је одобравао значајне повластице и користи у замјену за ћутање ( вјероватно плашећи се разних побуна ).
Hugo de Payens
Исти извори наводе да је Хуго де Пајенс ( Hugo de Payens ) отишавши из Јерусалима посјетио Шкотску гдје је основано прво како наводе “Говорништво” реда изван свете земље на имању Sinclair клана. Иначе породица Sinclair ( на француском St. Claire ) потиче од династије Меровинга. Овдје дакле имамо раме уз раме претходнике Шкотске масонерије и креаторе темплара. Убрзо су темплари ( наоружани огромним богатством ) постали највећи повјериоци , покровитељи и донатори Европских монархија. Изузетно профитабилан али екстремно опасан посао који је на неки начин и запечатио њихову судбину.

Jacques de Molay
Прогон темпара је почео 1307 у ноћи петка 13 на 14 Октобар ( краљ Филип лепи XIV дао сигнал да акција почне симболичним окретањем хљеба наопако ). Папа Килмент V их је оптужио за јерес , содомију , обожавање ђавола…темплари су били прогањани , хапшени и ислеђивани. Ухваћен је и посљедњи велики мајстор реда Жак де Мол ( Jacques de Molay ) који је ислеђиван седам година након чега је осуђен на казну доживотне робијe али је она убрзо преиначена на казну смрти спаљивањем на ломачи. Неколико витезова је ипак успјело побјећи и то са благом , погађате гдје ? Наравно у Шкотску.
PHILIPPE IV LE BEL King of France
„У Француској у периоду владавине Филипа XIV по надимку Лепи 1306.г. била је припремљена најјача завјера. Основна ударна снага те завјере били су темплари, који су имали снажну организацију и до тада створили своју државу у држави. Темплари нису имали права да имају жене и давали су заклетву безбрачности. Завјеру су успјели да открију 1306.г. игром случаја. Филип Лепи XIV је знао све опасности и последице своје борбе , одлично се припремио, добио је сагласност папе Климента V и 1307.г. уништио темпларе гвозденом руком. ударац Гвозденог Краља био је веома тежак. Духовни насљедници темплара не могу то да забораве Филипу ни данас, настављајући да поливају блатом његов чабар у својим псеудоисторијским истраживањима. 20.новебмра 1314.г. Филип Лепи је умро од страшне болести, изгледа да су га отровали, али слава његових храбрих поступака надживјеће вијекове. Филип Лепи је помјерио Први светски рат тачно за 6 вијекова. За 6 вијекова били су ометени планови јудео-масонерије. Нека је вјечна слава великом гвозденом краљу Француске – Филипу Лепом! Велики Дух Филипа Лепог увијек је са нама! Веома је важно истаћи да је Филип Лепи био унук руске кнегиње Ане Јарославовне. Господари јудео-масонства су узели у обзир грешке 1307.г. и извели озбиљне закључке. Главни закључак: једино управљање гојских владара треба да буде ограничено широким саветом или парламентом, куда је лако увести своје људе. Са таквим бременом на леђима ни један краљ не може да уради оно што је урадио Гвоздени Краљ. Кроз 70 година посао Филипа Лепог је наставио руски војсковођа Александар Невски. “ Лав Тарасјев
Главно уточиште темплара , Шкотска је папском булом анатемисана а њен краљ Роберт де Брус ( Robert de Bruce ) је екскомунициран ( изопштен ) из цркве. Прича се наставља средином XV вијека. Вилијем Синклер ( William Sinclair ) потомак Хенрија Синклера ( Henry Sinclair ) је започео градњу капеле Рослин ( Rosslyn ) јужно од Единбурга. Како извори наводе , та капела је заправо била параван и служила је да темплари у њој сакрију своје благо. Симптоматично је да је капела препуна оклутних симбола које је користио ред. Занимљиво је да светилиште има идентичне пропорције и димензије ( само умањене ) као реконструисани Соломонов храм. Коначно директни потомак конструктора капеле такође се звао Вилијем Синклер ( William Sinclair ) и постао је први велики мајстор (Grand Master) Шкотске масонерије (Scottish Masonry) у ложи “Kilwinning” а та мајка ложа основана је у истом подручју које је посјетио Хуго де Пајенс ( Hugo de Payens ) 400 година раније.
Rosslyn Chapel
И темплари и масони су као тајна друштва имали изразито анти-клерикалну и анти-монархистичку идеолошку основу стога не чуди што су били прогањани и од стране папе и Ватикана а ништа мање и од стране краљева. Због изузетно ригидних казни према онима који би разоткрили њихове тајне , имамо мало поузданих података. Заклетва десетог нивоа Шкотског обреда је само један од примјера бруталности и мрачњаштва , цитирам :”Ако сам прекршио своје завјете и обавезе , слажем се да ми се тијело отвори и да буде отворено 8 сати за отровне летеће муве које ће ми појести утробу.” даље се каже :”А моја глава да се одсјече , одстрани и постави на највиши врх. И сам ћу увијек бити спреман да примјеним казну за све оне који се усуде да одају тајне и прекрше завјет и своје обавезе.”
поговор
Суштина је та да је увијек неко стајао иза неког. Други Соломонов храм су срушили Римљани послије пропасти устанка зелота и јевреји су за казну расељени. Римљани ипак нијесу нашли скривено благо , за њега су знали само Левити ( свештеници храма ) који су чували тајну вијековима. Живјећи међу хришћанима , жидови су се бавили углавном оним пословима који су хришћанима били забрањени ( лихварење , каматарење , кријумчарење , клађење…). Јасно је да су један дио блага већ тад имали са собом а и радећи те неморалне послове , један број њих се озбиљно обогатио. Витешки редови су у то вријеме били најпопуларнији облик активности нарочито међу хришћанским племством. Јевреји су знали да до блага могу доћи једино преко хришћана па су и осмислили , организовали и финансирали темпларски ред. Он је споља био екстремно хришћански прокламујући фанатизам оличен у архетипу монаха-витеза али је његова суштина била крајње анти-хришћанска. Наравно истину о стварним циљевима реда знао је само врх реда док су обични припадници заиста живјели и умирали за високе идеале. Кад су коначно дошли у посјед блага постали су превише бахати и неопрезни а вјероватно су помислили да својим огромним богатством могу да контролишу и Рим и краљеве. Ту су се очигледно прерачунали па су завршили онако како су завршили. Аждаји је међутим одсјечена само једна глава и они су се поново вратили али сад из дубоке илегале поучени искуством темплара. Од тада у рату са црквом и краљевима , финансирали су све револуције , буне и ратове у Европи а и шире тј. по цијелом свијету. Њихови атентатори су убили на стотине Европских племића а то чине и дан данас. Посљедице свега одлично видимо свуда око нас , ми који живимо у њиховој ери и у предвечерје доласка сина погибли којег толико штују и коме тако усрдно служе.
V.I.T.R.I.O.L
у тексту је коришћен материјал из масонских списа V.I.T.R.I.O.L
С.М. „Култ“

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top