Срђан Мркаја “КО МОЖЕ ПИТИ ОВУ ЧАШУ ГОРЧИНЕ…ЈЕР У ЊОЈ ЈЕ ИСТИНА КОЈА ЛИЈЕЧИ” ?!

Многи родољуби посебно они млађи величају и диве се борби грчке „Златне Зоре“ , Италијанске „Сјеверне лиге“ или француског „Националног фронта“…Иако и сам увијек гледам са симпатијама на родољубе свих земаља и доживљавам их на неки „шири“ начин као браћу , другове и саборце ипак њихова борба је чисто системска ( одвија се у оквиру система и служи систему да би га побољшао ). Ако изузмемо емоције и упитамо се за стварне ефекте такве борбе , видјећемо да она није промјенила ништа нити је на такав начин могуће било шта промјенити у суштини али на жалост јесте дала легитимитет демократском систему и признала га својевољно ( као апсурдна Шешешељева борба у Хагу. Он је јавно говорио да не признаје суд али га је „de facto“ признао и цијело вријеме активно учествовао у процесу потпуно поштујући процедуру тога суда…). Они нијесу схватили да само њихово прихватање да учествују у систему , на изборима организовани као странке ( партије , политичке секте ) и прихватање правила тог система представља својеврсну издају здравог разума и истинску идеју родољубља. Мени није познато имају ли те организације план Б тј. знају ли шта даље , размишљају ли о животном простору за своје људе , изграђивању сопственог система и паралелних институција али ако је њихова борба само ово што се јавно види , онда су они у потпуној политичко-идеолошкој утопији.
12963788_2021136661444751_351009082473822933_n
Срби данас имају поново историјску улогу , поново пионирски задатак да свим родољубима представе ИСТИНСКИ ТРЕЋИ ПУТ тј. МИМО-СИСТЕМСКУ или борбу за ПАРАЛЕЛНИ СИСТЕМ. Поново србство не само себи него и другима може да буде светионик у овим смутним временима на које се спустила густа црна магла.
Системска борба ( борба у оквиру система ) може да доведе само до разочарања бораца на дуже стазе јер снага која се улаже неће бити реципрочна резултатима који се добијају и то не зарад неке пројектоване и боље будућности него ради озбиљних пропуста у процјени самих метода те борбе а посебно њених циљева.
Ево сад да на чело било ког народа у Европи дође најискренија родољубива организација ( путем избора ) и то да има апсолутну већину на свим нивоима и тоталну подршку тог народа и да потпуно изузмемо постојање завјере и занемаримо да је демократски систем само „димна завјеса“ ( и политички вирус ) иза које стоје стварни господари из сјенке…опет се неби ништа значајно десило нити би било неког значајног побољшања , зашто ?! Зато је јер је стање народа тј. степен пада народног толики да га је немогуће анулирати само спољним интервенцијама. Друштво је у тој мјери атрофирало и заковано „интегралном инертношћу“ да би процес његове ревитализације и дјелимичне до потпуне обнове трајао макар неколико генерација и то ако почео одмах и на правим темељима ( са исправном дијагнозом , правим љековима…). Наше друштво је у МЕТАСТАЗИ тако да су било какве спољашње интервенције једноставно губљење времена. Другим ријечима никаква СИСТЕМСКА БОРБА није кадра извршити истинску обнову и опоравак тј. ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ за породицу , народ , друштво и цркву…а то исто није способна ни АНТИ-СИСТЕМСКА БОРБА ( због својих разлога ).
dae0aa461180a866e1b9485607d181d0
Напросто , такво је стање духа. Све вриједности се већ вијековима уништавају и ви не можете некаквим „хокус-покус“ акцијама да повратите и обновите све то одједном. Потребне су генерације које ће вјером , трудом а нарочито жртвом смоћи снаге да прво на микро па онда на мезо и коначно на марко плану остваре прве побједе над злом.
Зато се мора почети од почетка. Обновити прво самог себе ( у довољној мјери ) затим породицу и потом ићи даље…потпуни императив мора бити стварање нове србске елите тј. НОВОГ СРБСКОГ ПЛЕМСТВА јер само најбољи од најбољих могу да носе идеју и да се дају своју жртву за њу. Ми дакле нијесмо још ни темеље почели да копамо а људи већ сањају о крову и димњаку стога су сањари и романтици највеће штеточине у нашим редовима. Родољуб није перверзни сањар него посвећени визионар. Он види оно о чему други маштају , он зна оно за чим слаби чезну. Родољуб је дакле БОРАЦ и РАДНИК али изнад свега ФАНАТИК.
С.М. „Свети рат“
Scroll to Top