Потпредседник NPD , Торстен Хајзе ( Thorsten Heise ) у интервју за СНП „Збор“ поручује : „Косово је Србско , Ратко Младић је херој а ми смо окупирани од стране Америке“

Интернет портал СНП „Збор“ је урадио ексклузивни интервју, за српско говорно подручје, са немачким послаником и вођом немачких националиста Торстеном Хајзеом у којем овај политичар говори  о Косову и Метохији, Републици Српској, Ратку Младићу,.ојиславу Шешељу, Европској унији, америчкој окупацији Немачке

 

Господине Хајзе, можете ли нам на почетку овог интервјуа рећи нешто више о вама лично?

– Рођен сам 1969. године у Западној Немачкој, срећно сам ожењен и отац четворо деце. Средином осамдесетих година прикључио сам се Национал-Социјалистичком покрету и ФАП (Frei Arbait Party-слободњачка радничка партија). За ФАП сам радио као републички лидер на савезном нивоу. ФАП деведесетих година је био забрањен, а ми смо се борили у аутономним групним структурама. 2004. године приступио сам НПД (Национал Демократска Партија Немачке) тренутно радим у федералној и републичкој скупштини. Такође радим за НПД у регионалном парламенту.

Господине Хајзе, започели сте ваш национални политички активизам као млади националиста у Источној Немачкој, уколико не грешим, како сте ушли у “националистичке воде“, да ли је то било тешко у комунистичкој држави као што је ДДР (Источна Немачка). Да ли сте имали проблема због ваших националистичких уверења у комунистичком систему?

– Одрастао сам у западној Немачкој. Имали смо немачко-немачку границу и источну Немачку коју су комунисти неправедно одузели, борили смо се где год смо могли против тога. У завршној фази источне Немачке, било смо једини у западној Немачкој који нису правили пропаганду око уједињења. Држава је већ изгубила наду за укидање таквог тиранинског режима! Као активни борци у ФАП, били смо строго изложени репресији западнонемачке полиције. Скоро сви активисти из тог доба били су у затвору због љубави према Немачкој. ФАП је био војно структурна борбена јединица која је била забрањена од стране власти 1993. године.

Након ФАП ви сте се прикључили НПД? Молим вас, реците нам који је био главни разлог таквог потеза?

– У почетку смо направили аутономне регионалне групе које су постајале веће. Недостатак аутономних отпорних група је тај што не могу да учествују у процесу доношења одлука становништва. Године 2004. одлучили смо да идемо у НПД који је био отворен од стране Удо Фојта (председник) за младе националисте. Почетком 2000. те године НПД се оградио од радикалних националиста који су нам наносили штету.

Српски националисти не знају много о НПД. Уколико не грешим, партија постоји скоро 50 година, можете ли рећи нешто више нашим читаоцима о НПД. Удо Фојт је председник партије, да ли је још увек?

– НПД је основана 60-их година, она је национално демократска партија и била је заступљена 60-их и 70-их година у седам националних парламената. Око 2000. године што звучи невероватно, имала је изборни резултат 0.0%. Уласком младих националних снага у партију, партија је постигла велике успехе и има представнике у два парламента и у многим регионалним парламентима. Партија је у међувремену изабрала новог председника.

НПД је Немачка национална партија, можете ли нам укратко рећи која је главна тачка у политичком програму НПД?

– Кратко и јасно: Слобода – Част – Отаџбина!

Каква је активност НПД данас, колико је успешан НПД на изборима, ове године ће бити одржани локални избори у Немачкој, да ли сте спремни за исте?

– Овогодишњи избори су веома битни, добро смо организовани кроз канцеларије и локалне одборе. Имамо локалне изборе и Европске изборе, затим ће се одржати поновљени избори за националне парламенте у Саксонији, Брандербургу и Тиргинији. У свим регионима имамо извесне шансе, ми смо спремни и кампања је већ почела!

Колико је данас тешко бити националиста у Немачкој? Да ли имате проблема са званичном и тајном полицијом?

– Да, имамо много проблема, влада осећа да смо им једина права конкуренција. Имамо сталне претресе по кућама и становима уз оштећење имовине, национално свесни људи за најобичније изражавање мишљења завршавају експресно у затвору на много година. Један наш саборац је добио 12,5 година затвора због критиковања државе и тајних центара моћи. Многи националисти су страдали у намештеним случајевима од стране тајних служби. Мислимо да национализам не треба да одваја нације по Европи, морамо радити заједно, ми се залажемо за један пут а то је националисти удружени против Новог светског поретка.

Ко је највећи непријатељ немачких националиста данас? Да ли је то Немачка федерална влада или неко други, између осталог какво је твоје мишљење о федералној влади и Ангели Меркел?

– Објаснићу вам ситуацију у Немачкој да би разумели какав статус заправо имамо. Немачка је окупирана земља од стране Американаца и Енглеза! Имамо 150.000 окупационих војника и даље је на снази мировни споразум из другог светског рата. Ми смо колонија САД и понашамо се као верни пас који извршава команде свога газде. Наши политичари не могу да саставе владу док им то не дозволе Американци.

Да ли националисти у Немачкој имају проблема са комунистима и анархистима, ви сте лично имали проблема са њима када су напали вас и вашу кућу?

– Комунисти и Анархисти су издајници који делују унутар наше земље, неометано од стране државе они нас нападају. Уколико те обележе прво ти комунисти нападају кућу, врше насиље и притисак на тебе, па после на посао који радиш и на твоју породицу. У школи и на послу си обележен ако си националиста. Крајњи циљ је да останеш без посла и да породица остане без запослења. Људи свакодневно трпе неправду а држава штити комунисте.

Колико је медијски заступљен НПД и како вас Немачки медији приказују?

– НПД је доста оцрњен у немачким медијима, посебно на телевизијама које су под директном контролом немачке владе и САД. Они нас не позивају да гостујемо у јавним медијима зато јер имамо боље и јаче аргументе у односу на наше противнике. У Немачкој има доста државних телевизија које лажу о нама или нас игноришу.

Да ли је истина да је у Немачкој формирана специјална полиција и специјално тужилаштво које се бави праћењем и борбом против немачких националиста?

– Истина! Имамо посебну полицију и тајну службу која се користи против националиста. На пример за јавно изречено мишљење да не волите Турке, можете добити 5 година затвора. Као што сам рекао један наш саборац је добио 12,5 година затвора за јавни говор. Такође постоје симболи који су забрањени, уколико носите такве симболе добићете до 4 године затвора.

Који је највећи проблем данас у немачком друштву, познато је да Немачка има велики број илегалних имиграната (Албанци, Турци, Арапи,…). Како гледате на то и како то утиче на будућност ваше земље?

– Највећи проблем је имиграција и култура коју имгранти доносе са собом, ту не мислим на Европске имигранте. Имигранти који долазе из Европских држава су наша браћа и сестре, и део су заједничке Европске културе. Они су увек добродошли. Африканци, Турци, Муслимани долазе илегално у све већем броју, држава не чини ништа да их спречи и полако нас уводи у грађански рат.Све криминалне статистике показују да су највећи извршиоци криминалних дела Арапи, Турци и Црнци. Држава фалсификује ове статистике а имигранте награђује немачким пасошима и дотацијама, међутим реалност је другачија 95% злочина почине странци. У Немачкој живи 4 милиона Турака и укупно 16 милиона имиграната. НПД се залаже за брзо протеривање имиграната посебно оних који су починили кривична дела.

У Немачкој постоји велики број војних база са Америчким војницима, како гледате на то, да ли то сматрате окупацијом ваше земље?

– Те војне базе су постављене да се контролише Немачка и врши шпијунажа осталих Европљана. Имамо 120.000 америчких војника у преко 200 база. Рамштајн је једна од највећих војних база ван граница САД. Бад Ајблинг је највећа шпијунска база у Европи, све то финансира Немачка. Уз помоћ новца Федералне републике Немачке, шпијунирају се српски грађани као и сви Европљани.

Шта мислите о Нато/САД бомбардовању Србије 1999. године, познато је да САД. свестрано помаже Албанце при формирању “Независног Косова“, каква је позиција НПД о рату на Косову да ли се слажете да Косово припада Србији?

– Бомбардовање Србије 1999. године од стране Нато и САД је ратни злочин који ће бити процесуиран у будућности од стране правог и слободног Европског суда правде! Косово припада Србији и оно је европска и света српска земља!

Ваше мишљење о Европској Унији и НАТО, да ли подржавате чланство Немачке у тим организацијама?

– Европска Унија и њена полиција НАТО су створени да униште Европу! Они се морају распустити и бити замењени савезима слободних народа Европе, савезима части и слободе!

Упознати сте са ратом у бившој Југославији и сукобом Срба и Хрвата, ваше гледиште?

– Када год су се Европски народи као браћа борили једни против других, они су скоро увек били увучени у рат од стране не Европских снага. Тако ја гледам на ситуацију у бившој Југославији. Комунисти под Титом су спајали нешто што је неспојиво, убрзо је сваки народ тражио своје, филм је прекинут и све је било јасно.

Ви сте уређивач Немачког националног магазина “Folk in movement” можете ли нам више рећи о том пројекту?

– Са магазином “Folk in movement” покушавамо да се одупремо од негативног утицаја масовних медија који они производе. Магазин је такође намењен академски образованим људима.

НПД је организовао велики број демонстрација и митинга, колико је тешко данас у Немачкој организовати такве манифестације?

– Организујемо велики број демонстрација и митинга како би изазвали што већу пажњу јавности. Имамо тим адвоката уколико држава спречи било какав вид протеста, они нас успешно заступају на судовима.

Кажите нам какво је гледиште НПД о Русији и Руском народу, да ли постоји некакав вид сарадње са руским националистима, колико сам упознат НПД је био у посети руској думи и ниховом националном представнику господину Курјановичу?

– Веома смо пријатељски настројени ка Русији, и надамо се да ће велика Руска нација једнога дана бити заштитник слободне Европе. Природна кота Европе креће се од Мадрида до Париза и од Берлина до Москве. Русија је саставни део Европе. Европи није потребна Америка. Што се тиче сарадње са руским националистима, та сарадња се одвија на свим нивоима.

Знам да сте блиско повезани са Грчким националистима и њиховом организацијом Златна Зора, како коментаришете нападе Грчке владе на Златну Зору?

– Пажљиво пратим рад другова из Златне Зоре. Грчка држава на све начине чак и убистивима покушава да спречи прави национални покрет који поприма све већу популарност међу грчким народом, према испитвањима они су на 24% подршке. Погледајте шта се дешава грчким друговима, слична ситуација чека и нас када досегнемо изнад 10% подршке, и ми смо тога свесни.

Како ће изгледати будућност Немачке и Европе, верујете ли да ће Европа преживети исламизацију?

– Ми данас водимо последњу битку. После нас тешко ће се наћи било какав вид отпора, Косово је свуда, морамо се борити! Будућност Европе лежи у слободи народа и заједништву.

Ваше мишљење о недавном рату у Либији и тренутном рату у Сирији, да ли су то ратови САД. за нафту?

– То су Амерички ратови за нафту!

Да ли знате нешто о Србији, да ли сте некада били у Србији и када можемо да очекујемо вашу посету српским националистима?

– Имам намеру да посетим Србију, да се сусретнем са мојим српским друговима и пружим им подршку. Такође бих желео да посетим Косово поље и одам почаст светој земљи.

А сада питања која су вам поставили српски националисти путем интернета:

Постоји ли сарадња НПД са немачким националистима који нису у вашој организацији, ваше мишљење о српском народу и српским националистима?

– Са друговима који нису у нашој организацији сарађујемо, али нажалост морам да констатујем да они понекад умеју да буду веома недисциплиновани. Српски народ је током многих векова важан део Европе, српски народ је део беле расе а српски националисти су стожер отпора у вашој земљи.

Ваше мишљење о Србима и осталим Словенским народима који живе и раде у Немачкој, и да ли имате сарадњу са другим националистима по Европи?

– Срби су део Европске породице народа. Срби који живе и раде у Немачкој имају легитимитет, уколико су они националисти онда ми је још драже. НПД покушава да сарађује са свим Европским националистима, морамо радити заједно и победити заједно!

Ваш коментар о Републици Српској и српском генералу Ратку Младићу?

– Он је спасио животе 90% Срба у Републици Српској, зато ћу рећи – Ратко Младић је борац за слободу!

Чули смо да је један од чланова НПД босански муслиман по имену Сафет Бабић, како је то могуће у једној националној партији као што је НПД? Босански муслимани су се борили заједно са муџахединима и желели су да од Босне створе исламску државу.

– Бабић је заправо рођен у Босни, али није муслиман. За муслимане НПД је недоступан. Морам признати да чланство Сафета Бабића у НПД изазива доста контроверзи међу нашим члановима. Ми морамо да поштујемо мишљење сваког нашег члана.

Како немачко друштво прихвата националистичке идеје?

– Нажалост, масовни медији креирају мишљење немачког друштва, националисти немају приступ медијима. Јавно мњење је против националиста због тога што ти исти медији свакодневно агитују против нас.

Да ли сте чули за Драгоша Калајића?

– Драгош Калајић је био велики човек, он је умео да препозна оно што је најбитније а то је крв и тло!

Какво је ваше мишљење о Хашком трибуналу и лидеру Српске радикалне странке др. Војиславу Шешељу који је тамо био заточен због јавног говора?

– Срби треба да суде Србима, Немци Немцима, Норвежани Норвежанима. Хашки трибунал је формиран од стране САД да суди Србима и Европљанима. Желим пријатељу Војиславу Шешељу и његовој жени Јадранки све најбоље и да преживе у овим тешким временима.

Да ли сте заинтересовани за сарадњу са српским националним партијама и ако јесте које би то биле? За време 2 другог светског рата у Србији (Војводина) су живели Немци које је овдашње становништво називало Фолксдојчери, након завршетка 2 светског рата они су протерани од стране хрватског комунисте Тита и комунистичке партије Југославије, ваше мишљење?

– Сарађујемо са свим снагама које су спремне да се боре заједно са нама за слободу европског човека. На територији бивше Југославије налазило се 1200 насеља са немачким становништвом, 700 година живели су заједно у миру Немци и Срби, можда су баш ти Немци учествовали у Косовском боју 1389. године или 1448. године? 500.000 етничких Немаца је протерано после Другог светског рата, они данас живе у Немачкој. Без обзира шта ја мислио Срби и Немци су живели заједно 700. година и суживот између њих је могућ.

Шта мислите о евру као валути, колико је Немачка изгубила при преласку на евро?

– Евро је изазвао финансијски крах у Европи, економски слабе нације не могу надокандити губитак при прелазку на Евро, такође је велика девалвација у оним земљама које нису прешле на Евро, банке остварују велике профите а шта обични људи имају? Требало би напустити Евро и вратити се својим домаћим валутама. НПД се фундаментално залаже за излазак из Нато и Европске уније и за повратак Немачке марке.

Хвала вам за интервју и за крај какву поруку желите послати српским националистима?

– Надамо се да ћете нас посетити, а и ја такође, да ћу посетити Косово поље где се одиграла славна битка против Турака 1389 године. Хвала вама и желим својим српским саборцима снагу да издрже будуће борбе за слободу Европе, такође сам почаствован што ћу упознати вашу отаџбину једног дана.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top