КАКО СЕ ПОСТАЈЕ ЗБОРАШ !?

Пошто ме многи питају и у инбоксу и путем мејла и других начина комуникације…ово питање , најбоље да свима одједном одговорим. Овако , знате да у друге покрете ( организације , групе…) приступате тако што прво сами изразите жељу па вам тамо неко да или приступницу или неки сличан документ да потпишете и то је то. Рјеђе се тражи нека врста изјаве или заклетве…послије приступања , добијете неку чланску карту а у неким организованијим групама одмах вам кажу и позицију. Дакле суштина је у вашој жељи и спремности да постанете дио нечега , остало је мање више формалност.
СНП „Збор“ не ради на тај начин. Ви можете имати жељу и бити спремни да се ставите у функцију покрета ( и то је одлично ) и то вас чини пријатељем покрета ( нико вам не брани , нити вам може забранити да се сматрате Зборашем , јер на крају није ни СНП „Збор“ једини покрет са тим именом нити има тапију на то име ). Такође можете и дјелимично до потпуно прихватити идеологију СНП „Збора“ па и мој ауторитет онако према свом нахођењу , ни то вам нико не може забранити. Но све то и даље не значи да ви јесте члан тј. припадник СНП „Збора“. То се постаје онда кад вам стигне позив тј. призив.
Дакле супротно од других покрета , нијесте ви ти који бирате него морате бити изабрани. Кад вам од мене стигне позив тј. кад ја процјеним да ви требате бити дио наше „фамилије“ и кад положите свечану заклетву , тада сте пуноправни припадник СНП „Збора“. То не треба никог ни да чуди ( а ни да љути ) јер је СНП „Збор“ ултра-елитистички покрет који узима само најбоље синове србства. Тако мора бити јер је наша идеја превише велика и драгоцјена да би је промовисао било ко и било кад. То је дакле мој одговор свима на ово питање.
НОВИ ДУХ – НОВА СНАГА
С.М. „Свети рат“
Scroll to Top