Срђан Мркаја “СРБИН НЕ СМИЈЕ БИТИ УРБАНИ УЛИЧАРСКО-ПАЦИФИСТИЧКИ ПРОТЕСТАНТ”

 

 

8b49012b-f6fa-4e03-919a-142e57689005_mw800_s

 

Чему вам служи то малоумно бауљање по улицама и размажено крештање ? Чуј хришћани па протестују ? Зар је то црква икада радила у својој историји ?! Света црква има моћ да анатемише , упозори , запријети али да протествује није никад. Чуј Србин а протестује ? Кад се нормалан Србин бавио урбано-педерско-пацифистичким дјелатностима типа јебених протеста и јавног исказивања незадовољства ?! Ја знам да то раде грађани , либерали , демократе , комунисти , пацифисти , педери и лезбејке , феминискиње…али зар и Срби ?! Не никада. А најсмјешније ми је кад се за разлог узме то да треба да се чује „ријеч истине“ ??!! Ха ха ха ха ха ха ха како , паролама и грађанским кукумакањем ? Уличарским методама ? Критикујете демократију , либерално друштво , индивидуализам и модернизам…а узимате њихове методе и начин борбе…зар то није мало лицемјерно ?!
8989draskovic
Драга моја браћо и сестре , другови и другарице , хришћанин је Христов војник а војници нијесу протестанти него борци. Србин је светосавски витез а не пацифистички уличар који пали заставе од немоћи понижавајући самог себе. Наравно да не треба ићи и ударати главом о зид али наравно да не треба ни правити будалу од себе очекивајући од система да буде бољи или поштенији , праведнији…све је то малоумно и једно и друго.
315266_mladen-obradovic1-foto-beta_f
Србин и хришћанин мора бити против било каквих протеста и других облика грађанско-демократског понашања , против СИСТЕМСКЕ БОРБЕ. Такође мора бити и против сулудог срљања и ударања главом о зид тј. против револуција , устанака , пучева…мора бити против АНТИ-СИСТЕМСКЕ БОРБЕ. И једна и друга крајност су крајње штетне и потпуно контра-продуктивне. И једна и друга борба доводе само до разочарања и на крају до стања равнодушја ( интегрална инертност ). Сјетите се цркве првих времена која је била у „паралелном систему“ и у катакомбама често најстрашније прогоњена у крви. Замислите да црква изађе на улице паганског Рима и да као изражава неко неслагање са многобројним лудилима који су били саставни дио тадашњег живота. Замисли , изашла црква па протестује , неће ово , неће оно…?! Но наравно , то се никад није десило јер се црква никад није бавила тиме у својој историји. Она је правила новог човјека , васпитавала нове генерације не обраћајући пажњу на систем. Изграђивала је свој сопствени систем , паралелни систем који ће се у једном тренутку уздићи и крштавањем императора послије три вијека страдања , прогона и патњи…паганско царство постаће прво хришћанско царство , тотална побједа. Сјетимо се и Ноја и његовог времена које у много чему личи на ово наше. Да ли је богобојажљиви Ноје ишао у Содому и Гомору и по улицама протестовао тражећи од грађана содомљана да мало ублаже своје апетите ?! Да ли је дизао устанке , револуције ?! Не , ништа од тога. Ноје је човјек био што би народ рекао „о себи , при себи“ Бога се бојао и закон Божји поштовао и због тога му Бог даде расуђивање. Он стрпљиво прављаше своју барку тј. свој „паралелни систем“ и кад дође дан ужаса спаси себе и све који бијеху с њим.
protest-ispred-b92
Ми дакле треба да будемо разумни а не као некаква инфантилна дружина урбаних идиота која управо и иде на руку систему. Систем жели да се бавите с њим , да га поправљате па чак и да се свађате али само да се бавите њиме. Чак и ако ратујете против њега , њему сте користи , опет чините како он жели. Само дакле ако га игноришете и изграђујете своју причу само сте тада његови истински непријатељи али које он тада не може да контролише ( јер нијесте унутра ).
С.М. „Свети рат“

5.10.2000.Odbrana pobede na izborima. Foto:Drasko Gagovic

Scroll to Top