Срђан Мркаја “РОБОВАЊЕ , КУЛТ ОДБРАНЕ И ПОЈАВА ЉЕВИЧАРЕЊА У СРБА”

Мишљења сам да је овај народ у огромној већини и проценту , љевичарски настројен и дуго сам се питао , зашто је то тако ? Зашто су Срби анархисти ( о основи ) ? Вијекови робовања су , мислим главни узрок. У тим околностима у нама се развио тај одвратни рајински менталитет ( менталитет роба ) као посљедица перманентног понижавања и потчињавања. Полако смо губили племените особине и своју освајачку свијест. Истина кроз јунаштво и чојство успјели смо да изњедримо наше специфично хајдучко витештво али и то је било засновано на стратегији „удри па бјежи“. И хајдучија ( из које је касније настало четништво ) и устанци настали су из подређене ситуације и незадовољства као реакција на Турске зулуме и харања. Током вијекова робовања , ми смо готово потпуно изгубили империјалну свијест и потребу да освајамо , ширимо свој утицај и прихватамо одговорност и власт над другима. Туђом ( Турском ) иницијативом , наметнута нам је позиција одбране и ту се и родио тај ужасни дефетистички и фаталистички „Култ одбране“ по ком је „добро“ само се бранити а сви који „нападају“ су зликовци и негативци.
У тим наметнутим оквирима ( робским ) као некакав паразит и упоредо ( јер су комплементарни ) са “Култом одбране” почеле се развијати идеје љевице. Укратко све љевичарске идеје иду од тога да је појединац или радник заправо обесправљени роб кога искоришћавају зли капиталисти тј. племићи на челу са оличењем зла на земљи садржаним у личности краља а црква је ту дакако највећи лицемјер јер продаје “маглу” робовима о некаквом “Царству Небеском” док заправо тиме штити царство земаљско…овим се природно негира и постојање Божанства а учења свете цркве упоређују са “опијумом за масе”. Свака власт која је занована на хијерархији ( а власт једино и може да се заснива на хијерархији ) се проглашава за диктаторску и злу саму по себи а њени интереси се дефинишу као имеријалистички тј. освајачки дакле нападачки. И то је то , из овога се јасно види веза између љевичарења и “Култа одбране” односно између стања робовања и “Култа одбране” и љевичарења. Дакле дефинишем га као тројство РОБСТВО – ОДБРАНА – ЉЕВИЦА.
Укратко то би могао бити одговор на питање зашто су Срби данас тако дефанзивни , просто опчињени “Култом одбране” и зашто посједују , рајински менталитет. Знајући ово , није чудо што су се послије периода Турске окупације у такозваној слободној Србији лако калемиле мантре Доситеја Обрадовића и његових илумираних ( просветитеља ) масонских разбојника , слобода – једнакост – братство (fra.Liberté, égalité, fraternité). Ми смо практично из једног робства ( намјерно пишем са „Б“ ) прешли у друго. Добили смо привид слободе а заправо смо били потчињени стравичним идејама самога пакла. На жалост томе робујемо и данас и то са не смањеном страшћу и мазохистичким одушевљењем.
одломак из књиге С.М. „Доктрина напада“
Scroll to Top