РАСНО-БИОЛОШКО ПИТАЊЕ И СТАВ СНП „Збора“ ( ЗАШТИТА КРВИ )

 

 

 ПОЗИТИВНИ ( НАУЧНИ ) РАСИЗАМ 

 

СНП „Збор“ стоји на становишту да је „расе“ створио Бог и да је то чињеница која се не може негирати нити занемаривати. А пошто је у природи све што је створено , створено не једнако то су и расе створене , неједнаке и са различитим карактеристикама , способностима….Дакле не постоји расна једнакост у природи. Расна различитост која је ноторна чињеница ни у којем случају не подразумева расну мржњу како нам то намећу и готово подразумевају данашњи пропагандисти интер-расисисти „новог светског поретка“ него она у својој изворној тежњи подразумева , истинољубље. Зашто би било забрањено осећати љубав према својој , раси и то јавно истицати ? Зашто би то било коме сметало и зашто би то било усмерено против неке друге расе ? Зашто би спречавало неког ко је расиста да воли и друге расе ? Зашто се појам „расизам“ доживљава искључиво у пежуративном смислу ( неко је цео један појам етикетирао кео негативан , што је малоумно ) ? Све су то питања која се не постављају и о којима се не размишља, а зашто ? Зар смо као патке које може да пуни ко и како хоће или зомбији којима је одстрањена разумна душа па као навијени бауљају у тачно одређеном правцу и са тачно одређеним циљем , али чијим ? Питање „расе“ је озбиљно питање које захтева озбиљан и објективан приступ.
Сам термин , „позитивни расизам“ није у потпуности прецизан ( прецизније би било рећи да се појам „расизма“ може тумачити свакојако ( научни расизам ) а да је ово заправо Хришћанско поимање расе као природног феномена ) али ћемо га ипак употребљавати да би смо истакли основну разлику међу разним тумачењима а нарочито због једне вештачке и веома злонамерне мисаоне инсталације која појам „расизма“„an’generale“ третира крајње негативистички дајући му најгрозније могуће значење…
Будући да расе нису ( и не могу бити ) једнаке међу собом то подразумева да се међусобно налазе у хијерархијском односу. Хијерархија је обавезна у природи и то на свим њеним нивоима и у свим облицима. То је тако јер све, не једнако је и различито па се према томе налази у другачијим степенима сопствених карактеристика и способности. Неједнакост је уопште једна од основних карактеристика саме природе. Различите расе имају различите карактеристике и способности па према томе и имају и различиту вредност у биолошком али и у социолошком ( културолошком , политичком…) смислу. Целокупна историја света нам је доказ за то. Ми данас
знамо да је Европски империјализам прошлих векова , био између осталог и „расни експанзионизам“ који је оправдан ( са чисто материјалистичког гледишта а помало и са неких других ) самим законима природе по којима , виталност једне расе мора донети нови квалитет тј. ширити се по инерцији сопствених способности те према томе освајање ( империјализам ) је само последица нагомилане моћи ( интелектуалне, војне , културолошке , финансијске…)
Наравно један такав природни и друштвени процес се могао и злоупотребљавати у много чему и тога свакако јесте било међутим , данас када се говори о Европском ( белом ) колонијализму он се сасвим третира у крајње негативном контексту , при чему му се сасвим тенденциозно приписују најгрозније карактеристике. Такво пропагандистичко поимање није дошло као последица рационалне и објективне анализе већ управо као поднесак наручене „историје“ која дакако увијек мора бити усклађена са актуелним политичким и идеолошким циљевима. Ако би неко уопште имао право критиковати Европски колонијализам, при том роководећи се једино , истинољубљем онда су то прије свега , Европљани ( наравно , бели ) и то са Хришћанског ( наравно Православног ) становишта , а зашто ? Прво ради објективности јер у том историјском процесу није учествовала Хришћанска ( Православна ) Европа него разне јеретичке секте западне Европе ( Римокатолици , разни Протестанти , Англиканци…) а друго ради компетентности јер је и сама Хришћанска ( Православна ) Европа такође , беле расе…Зато ова платформа има посебан значај јер је риједак документ у коме се расно питање третира са једне Хришћанске ( Православне ) позиције у друштвено-политичком смислу.
СНП „Збор“ држи да Бог дао белој раси највећу моћ али и највећу одговорност пошто једно без другог не бива. У хијерархији раса , бела раса несумљиво заузима прво место по природним способностима , доказивати тако нешто поред свих релевантних научних доказа , поред резултата које је остварила на свим пољима у току целокупне историје света и цивилизације је заиста , не потребно и потпуно сувишно. По истом хијерархијском принципу , држимо да је Бог дао Србима ( појам „Србин“ треба схватити шире од онога што се данас доживљава као Србски народ ) највећу моћ у оквиру беле расе и самим тим , највећу одговорност. СНП „Збор“ је стога против мешања раса јер се тако драстично и неминовно смањује квалитет и снага нашег народа а постиче његова пропаст., осим тога у природи не постоји мешање врста или подврста..Као што смо контатовали хијерархијску позицију беле расе у смислу њене моћи ми дакле нисмо оспорили њену одговорност пред Богом и смело признајемо да је бела раса најодговорнија за све погубне процесе који су се десили или су у току свога дешавања јер злочиначки фарисејски пројекти никада неби могли бити спроведени у дело да није било издајника и Јуда беле расе који су издали на првом месту Христа кроз јереси а потом и интересе сопствене расе и народа кроз масонски покрет…

СНП „Збор“ не исповеда никакву мржњу ( мржња према творевини је мржња према Творцу ) ни према којој раси јер би то било противно учењу Хришћанске тј. Православне цркве него напротив прихвата крштене припаднике свих раса као своју браћу и сестре наравно у складу са обичајним правом свога народа које подразумева очување сопственог идентитета и реализацију сопствених интереса.

СНП „Збор“ је позитивно-расистичка организација и залаже се за научни приступ појму расизам.

Позитивни ( научни ) расизам :

  • није супростављен учењу Православне цркве већ коегзистира у форми Хришћанског живота
  • има утемељење ( обичајно право ) у традицији Србског народа јер је историјска чињеница и служи очувању идентитета ( назначења ).
  • није заснован на мржњи према другим расама већ на љубави и интересима сопствене расе.
  • прихвата одговорност сопствене расе у сразмери са моћи коју поседује.

С.М. „Крв духа“

Scroll to Top