Карактер и суштина бољшевизма и совјетије , Алфред Розенберг „Јеврејски бољшевизам“ , Alfred Rosenberg „jüdischen Bolschewismus“

Лењин био Јеврејин, открива изложба у Москви

На изложби посвећеној руском револуционару Владимиру Иљичу Лењину, која је отворена у Националном историјском музеју у Москви, посетиоци ће први пут моћи да виде документа која потврђују да је био јеврејског порекла.

Бити Јеврејин или имати јеврејско порекло у земљи у којој је тако дуго био присутан антисемитизам било је срамота, поготово ако је то био оснивач Совјетског савеза, кога и дан данас поштује велики број старијих Руса, пренела је агенција АП.

Међу бројним експонатима налази се писмо које је Лењинова старија сештра Ана Уљанова 1932. године послала Јосифу Стаљину у коме пише да им је деда по мајчиној линији био Јеврејин из Украјине који је прешао у хришћанство да би избегао „Бледа насеља” и како би могао да се школује.

„Деда је, према подацима из крштенице, рођен у сиромашној јеврејској породици у Житомиру, градићу на западу Украјине”, пише Уљанова и додаје да је права штета што Лењин није знао да је Јеврејин, с обзиром да је имао лепо мишљење о њима.

За време царске Русије већини Јевреја омогућен је сталан боравак само у одређеним областима које су биле на територији данашње Литваније, Белорусије, Пољске, Молдавије, Украјине и у западној Русији. Те области су биле познате као „Бледа насеља”.

Владимир Иљич Уљанов, како је било Лењиново право име, рођен је априла 1870. године у угледној породици. Отац је био управник школског одбора у руском граду Симбирску, касније Уљановску, а мајка ћерка лекара.

Лењин му је био публицистички и револуционарни псеудоним, који је дао себи по сибирској реци Лени у знак сећања на тамошњи прогром тј. масовно насиље над радницима у време царске Русије.

Са прогоном Јевреја се престало у доба Лењина, али је то кратко трајало јер је већ почетком 30-тих година прошлога века Стаљин, Лењинов наследник, све Совјетске Јевреје протерао на границу са Кином.

Уљанова је писала Стаљину и замолила га да јавности објави Лењиново јеврејско порекло, сматрајући да ће тако зауставити антисемистички покрет који је био све јачи.

„Стаљин је, међутим, једноставно игнорисао њену молбу и наредио јој да ћути и никако не открива да је Лењин Јеврејин. Касније је Олга Уљанова, Лењинова братаница, у званичној биографији написала да породица има само руске, немачке и шведске корене”, рекла је кустос изложбе Татјана Колоскова.

Коловска је објаснила да су историчари писмо Ане Уљанове пронашли 90-тих година прошлога века, али је његова аутентичност била дуго времена оспоравана.

 Танјуг
Алфред Розенберг
ЈЕВРЕЈСКИ БОЉШЕВИЗАМ

Сваки онај који познаје Русију, и имао могућност да посматра све фазе тамошње револуције, тај ће се додуше сложити, да анархистичко дивљање руског народа вероватно премашило све мере, али ће исто тако бити сигуран, да никада не би могао да настане такав систематски механизам за уништење свих темеља друштва, толико паклени инструмент уништења, када се на чело тог анархистичког дивљања не би поставио онај еменент, који је хиљадама година својег постојања опстајао са истим оличењем безграничне крутости, немилосрдности и безобзирности: Јеврејин.

Тек што је дошла >>слобода<< (уз помоћ пара са лондонске берзе и уз помоћ руско-јеврејских >>слободољуба<<), деца Израела су почела да пристижу из свих крајева света у нову обећану земљу. У Москви и Петерсбургу биле су штампане бољшевичке новине и часописи, у радничким и војничким друштвима говорили су демагози, добро опремљени и снабдевени великом свотом новца, с циљем да заведу дух већински неписменог руског народа. Један пример: У Петроградском радничком совјету одједном се појавио непознати господин Штеклов. Предвидео је нестанак демократије, светски мир, обећавао је слободу и хлеб, а делио паре на све стране. Једном је био приморан да покаже своја документа, звао се Нахамекс, а био је Јеврејин. Данас је то један од медијских диктатора совјетске Русије. Таквих примера је на стотине. Пред очима либералне владе, придошлице Троцки-Браунштејн, Зиновјев-Апфелбаум из Њујорка и Лењин из Швајцарске, пожуривши у палату у Петерсбургу, заузели су је и претворили у главно упориште бољшевизма. Пре много година у бољшевичку школу на Капри-у у Русији почели су да пристижу (под вођством Јеврејина Рапапорта-а) обучени демагози, и одатле су били послати на фронт у Конштад. Лично сам срео на Криму јеврејске студенте, који су у војним болницама делили бољшевичку >>Правду<<.

У јулу 1917. је дошло до првог напада. Кронштадски морнари, подстакнути наиме од Јеврејина Пошалда, испловили су горе по Неви, искрцали борна кола, пролазили кроз улице Петерсбурга и као помахнитали пуцали су на све што им је дошло под руку. Побуна морнара била је угушена, вође су биле похапшене и пучисти интернирани. Али на крају се испоставило, као што смо могли видети у Немачкој, да Јевреји у таквим ситуацијама не штеде новац, а да >>умерене<< политичке партије добро заштите своју браћу. Вође социјално-револуционарне партије и меншевика били су Бернштејн-Кохен, Либер, Гоц, Дан, Мартов-Цедербаум и остали. Само што су се Троцки, Камењев-Розенфилд. И остали нашли иза решетака, и одмах су били у име слободе проглашени за мученике идеализма. Либер и Дан су се код хистеричног и плашљивог Керенског (директор његове полиције је био Јеврејин и циониста Рутенберг) изборили за њихово ослобођење. Тиме је катастрофа Русије била запечаћена. С обзиром на своју недодирљивост, сада су сви демагози могли да одбаце своје последње маске. Крајем октобра на >>Дану совјета<< коначно је пала руска демократија, која је служила само за припрему бољшевизма, а крвави терор је почео.

Одакле су бољшевици имали толико новца за пропаганду? Антинемачки аутори тврде, да су Лењин и Троцки били изасланици немачког генералштаба. Али стварност је потпуно друкчија. Истина је то, да су бољшевици агенти Јевреја са берзе из свих земаља света, а исто су то биле и јеврејске паре, из којих је била створена најдеструктивнија машинерија свих времена. Бурцев, који као ретко ко други познаје тајне руске револуције, је у своме делу >>Будите проклети, бољшевици<< јавно оптужио >>немачког<< Јеврејина Парвуса Генфалда за оца бољшевизма у Русији. Овај >>Парвус из Истанбула, Парвус из Копенхагена, Парвус из Софије, Парвус из Берлина<< вишеструки милионер захваљујући >>испоруци<< животних намирница, пријатељ свих јеврејских и појеврејчених новембарских великана у Немачкој, био је способан већ тада да кроз демократске уреде обезбеди Лењину са много стотина Јевреја пролаз из Швајцарске до Петербурга кроз Немачку. И >>Русија<< их је пустила. Из њујоршке чивутане су дошли Зиновјев и Троцки са две стотине браће. Енглески официри су задржали целу групу у Халифаксу. Тада се укључила вашингтонска влада и наредила њихово ослобађање. >>Руска<< влада је пустила ове бациле куге у своју земљу. Председник Сједињених држава је тада био Вудроу Вилсон. Као помоћ имао је, с једне стране, шефа берзе Симона Волфа, с друге стране су му били циониста и судија врховног суда Брандес. Јакоб Шлиф, банкар, је већ 1904. финансирао рат Јапана против антисемитске Русије и на све начине потпомогао револуционарну пропаганду код руских ратних заробљеника. Бернард Барух је био Визнов најбољи пријатељ и ишао је заједно са њим на челу 117 Јевреја на >>мировну конференцију<< у Версај. Несумњиво је баш он тај који је тамо терао јеврејски чопор против Русије. Хенри Форд је у својој књизи >>Међународни Јеврејин<< објавио писмо из службених извора, који је послао извесни Фирстенберг господину Рафаелу Шолаху из Њујорка. Оно је послато из Стокхолма, датирано 21. септембра 1917 (само месец дана пре >>дана совјета<<) и пише се у њему да је хамбуршки банкарски дон Макс Варбург >>отворио конто за друга Троцког<< а да је други агент био снабдевен муницијом и да је обезбедио њен транспорт. Петербуршки бвјни совјет је био добро опремљен новцем из стокхолма. Баш тамо, седео је поменути Фирстенберг-Гањецки (садашњи бољшевички амбасадор у Ризи), примао огромну количину јеврејских пара и даље их, према потреби делио другима.

Победио је – уз помоћ ратних разарања и парализације армије пропагандом – јудеобољшевизам. Јеврејске високе финансије у тадашњој Русији практично нису биле у том облику као у западним земљама, напротив, руско национално благо је сада прешло без изузетка у руке Јевреја. Пљачка трезора, >>национализација<< кућа, палата и фабрика и остале репресалије, створили су нове фондове злата, накита и осталих драгоцености, који су били делом још даље искоришћени за врбовање војника и ширење пропаганде светске револуције. Такође, знатан део ових драгоцености омогућио је комесарима да купе куће у иностранству и отворе тамо и своје рачуне у банкама.

Због чињенице да ни ове страшне чињенице нису пробудиле руски народ уједно са привредним везивањем настављало се и систематско истребљивање руске националне интелигенције. Под изговором одмазде за раније неправде, јеврејски дамагози су наговарали руске војнике против бивших официра, чиновника, инжењера и интелектулаца. Централа најмонструознијих убистава било је седиште (данас већ мртвог) >>комесара за борбу против контрареволуције<< Мосеса Урицког у улици Гороховаја бр.2 у Петерсбургу. У ову зграду биле су одведене хиљаде људи, и без суда убијане. За целу северну Русију Зиновјев-Алфелбаум (гувернер Петерсбурга, председник северне комуне и начелник егзекутиве треће интернационале), био је оно шта је био Урицки за Петерсбург. Овај крвави систем је Троцки-Браунштајн увео у целој Русији.

Црвене гарде су биле својим убиствима потпуно везане за нови режим – свака друга влада би са њима забршила по кратком поступку. Због тога, оне су биле поуздане слуге Јеврејске страховладе у Русији. Њима су приступали и авантуристи из сви земаља света; наиме, Каквкасци, Летонци и Кинези су сачињавали јединице, које су нападале голоруки руски народ. Преостали руски интелектуалци су политиком бича, глади и претњи, смрћу приморани да сарађују са новим режимом. У атмосфери сталног притиска су морали да ставе у службу својих крвника. Многи су изабрали смрт, али су се и многи предали . Владавина Јевреја је била потпуна. Сељаци, делокализовани у целој огромној Русији, су на многим местима покушавали да бране своју независност, али до данашњег дана нису били способни да се уједине у заједничкој акцији и свргавању центара бољшевичке моћи. Погром над руским народом је коштао већ – реално гледано – 30 до 35 милиона људских живота…

Ко није слеп мора да види, да је да је од првих дана бољшевизам био чисто јеврејска ствар. 1920. године у русију је дошао Енглез Билзн и међу 380 комесара избројао је 300 Јевреја. Данас располажемо комплетним списком главних господара Русије. Енглеска књига >>Jews in Russia<< приказује 550 највиших данашњих представника бољшевизма и њихов положај. Централни комитет народних комесара се састроји од 3 Руса, 2 Јермена и 17 Јевреја. У комесаријату рата седи 8 Летонаца, 1 Немац, нити један Рус и 34 Јевреја(Бронштејн-Троцки, Фишман, Ром, Мелчик, Ливенсон, Посерн, Губелман, Кајманович, Бекман, Глуцман, Зусманович, Хиршфелд, Лехтинер, Шуман, Хазенхолц, Тсајгер, Заке, Зилберман итд. Комесаријат унутрашњих послова се састоји из 2 Руса, једног Летонца, Јермена, Пољака и 45 Јевреја (Алфелбаум-Зиновјев, Голденрудин, Ендер, Генигштајн, Крахмал, Шнајдер, Фајерман, Мајнкман, Модел, Јоселевич, Шкловски, Кнајзиц, Расмирович, Кронберг, Ривкин, Свердлоф, Тситкин, Блумкин – убица немачког изасланика Мирбаха, Финес, Захс итд.) Комесаријат иностраних послова се састоји из 1 Руса, 1 Јермена, 1 Летонца, 1 Немца и 13 Јевреја (Јофе, Марголин, Левиен – баварски народни опуномоћеник, Акселорд – изасланик у Вилину, Бек – члан делегације у Паризу и Лондону заједно са Либерманом, Гринбаум итд.). Додајем још Литвинова-Филкенштајна у Ревалу (Талин) и Гилерзона у Прагу. После протеривања Шкловског из Швајцарске, седи Шерман у Луцерну, Моровски у Италији, Вогдор Коп, Самуел Рајх и Остали у Берлину… Тако се настављало у свим централама. Руске провинције надгледа 23 комесара, из којих је21 Јевреја (Хајкис на Сибиру, Берлинскуј у Казању, Лиевенсон на Дону, Сакхајм у Јарослављу, Изак Лаук у Доњецку итд.).Наравно, главни штаб пропаганде – новинарство је скоро цело јеврејско. >>Правдом<< су управљали Кун, Лури, Диамант, Алперович, Стеклов-Нахамакес и остали, новине >>Волја Труда<< Кац, Захс, Пољански, >>Знамја Труда<< Ландер. Левин, Давидсон и остали, привредне новине Бернштејн, Голдберг, Голдман, Елиасон, Рафаилович, итд. Од 42 новинских диктатора само један није Јеврејин, жалосни Максим Горки. И на крају, >>сверуска<< егзекутива се састоји од Лењина (једни га означавају за Русотатара, други за калмичког Јеврејина) и 33 Јевреја (председник Свердлов, Абелман, Гимер-Суханов, Блеихман, Кац-Камков, Смидович, Левицки, Голдштејн итд.).

Укупно: 34 Летонаца, 30 Руса, понеки Јерменин, Пољак, Чех и 447 Јевреја! То је та >>руска<< совјетска влада.

Данас већ и сами социјал-демократи признају, да берзе воде политику >>великих демократија Запада<<. Али како би ови наивни људи могли да замисле, да би ови господари берзе (од којих је 90% Јевреја) могли истовремено да подрже >>пролетерску<< револуцију и борити се против ње тиме, што пружају подршку антибољшевичким армијама родољубних Руса Колчака, Деникина, Јуденича и Врангела. Стварност је оваква: када би политичари из Париза, Њујорка и Лондона стварно хтели да сруше совјетске Јевреје и њихове ужасне банде, не би Троцки, Алфелбаум и остали седели у Кремљу можда ни месец дана. Али руски генерали ће бити подржавани само докле немају никакву надмоћ над Црвеном армијом, тачно дотле, док се братоубилачки рат руског народа не заврши планираним успехом. Довољно је само погледати дебате енглеске доње скупштине из 1919., да би се видело то, да >>британска<< влада условљава своју подршку нпр. Колчаку тиме, да ли ће се његове јединице опростити од антисемитизма или не… Јуденич је опет од Енглеске наоружаван против Петерсбурга. Престоница је на дохват његових предњих јединица, телеграфске вести о освојењу главног града већ три дана круже светом, руске акције ненормално расту, шпекуланти продају… а британска флота, која је до тада бранила Јуденичово крило и већ бомбардовала Кронштад, одједном напушта руског генерала и отвара ватру – каква иронија – на немачко-руске антибољшевичке трупе пред Ригом! Руска пешадија пред Петербургом морају брзо да се повуку, нестаје муниција, акција се завршава неуспехом и руска рубља пада на претходни ниво… Лист «Jougnal de Genéve» је назвао целу операцију погодно као «spéculation israélite». Врангел је требао да добије огромну подршку , међутим – каошто са сигурношћу знам – добио је за седам месеци само три брода са муницијом , старим пушкама и топовима (од којих је много требало прво пемонтовати у Севастопољу), Французи су истодобно извозили из земље велике количине жита. У >>француској<< војној мисији је било 10 чланова Јевреја, Врангел је био од Француза напуштен исто као Јуденич од Енглеза.

Ко последица тога ствари су у Русији пошле логичним правцем. Многи стручњаци су предвидели сверуску глад (глад у градовима је био од 1918.г.), изазвани дилетанизмом у привреди, неспособношћу, распадом превоза итд. Она је, на крају, почела да угрожава и љубимца совјетије, Црвену армију. Иако свет до тада није имао ни најмању информацију о глади руског народа, одједном су све јеврејске новине почеле да вриште о неопходности помоћне акције за >>умирућу Русију<<.

Русија је у многим деловима и даље изумирала, градовима су мало помогли непоправљиви филантропи и господари берзе из Лондона, Берлина и Беча. Троцки и Црвена армија су опет имали чврсто тло под ногама.

И тада је пала последња маска: Основана је била >>руска<< банка, и официјално је била проглашена диктатура берзе од стране >>вођа пролетеријата<<. Камата ће вероватно бити између 10 и 15% месечно. Исто као у средњем веку. Истодобно су совјетски властодршци увели у живот чисто капиталистичке приватне синдикате (уз помоћ финансијера из иностранства). У представништву првих и највећих од њих седе Троцки, Скајски, Голдберг, Шатуновски, Спенцер, Ајсмунт итд. Наравно: 99% су Јевреји.

Крај тога биће финансијска диктатура над беспомоћним, слабим и изгладнелим народом. Ово је план направљен у тихим јеврејским ложама Лондона, Њујорка и Берлина и реализован од стране светских Јевреја.

Да је бољшевизам само средство, не сам циљ, то је јасно свакоме, ко је упознат са јеврејском политиком. Он је средство за уништење свих народних корена, за поробљавање народа, уништење народне привреде, све то да би било могуће купити >>легално<< за џабе. Претпоставља се демократска република, допушта се и могућност парламентарних марионетских монархија. Али, доћи ће моменат, који Јеврејин у својој историји никад није био способан да предвиди. Тренутак кад кап прелије чашу. И упркос свим раширеним страхотама и лукавошћу неће ни јеврејске убице избећи своју судбину. Све ће се десити снагом природног закона – јеврејољубива демократија неће бити способна да заустави удар таласа, и народни суд Руса неће дозволити боравак ни једног јединог Јеврејина у властитој земљи.
Јевреји као да су предвидели свој заслужени крај. У време када су писани ови редови, у земљама света кренуо је један чудан покушај Јевреја да опет ојачају јеврејски бољшевизам уништењем Немачке. Милиони и милиони крстаре немачким земљама, свуда се појављују јеврејски апостоли, >>староседеоци<< и водећи >>немачку<< политику, Јевреји марљиво преговарају а својом браћом на Истоку. Знамење долазеће олује видљиво је за сваког, ко хоће да види. Уздигни се, немачки народе, и ослободи се јеврејских бацила. Никад нећеш моћи да тихо градиш свој живот, док ти у венама кружи отровни бацил. Погледај у страшну пропаст коју те воде – спаси се!

Ревал, Новембар 1921.

Scroll to Top